Oliebollen

De lekkerste oliebol van Amsterdam en omstreken! Je bestelt de oliebol per stuk. Je kunt de oliebollen ook in een groter aantal bestellen per 10 of 100 stuks.

 0,95

Onze luxe oliebollen hebben een gewicht van 65 gram en een vulling van krenten, rozijnen en appel.
Ook leverbaar per 10 of 100 stuks.

De oer-Hollandse oliebol, wie kent hem niet, staat synoniem voor gezelligheid in de koude najaarsmaanden november en december. En is dan ook uitermate geschikt om jezelf, vrienden, familie, relaties en medewerkers eens “lekker” te verwennen.

Bij het maken van een goede oliebol komen nogal wat zaken om de hoek kijken.

Om te beginnen is het van belang om een goede frituurolie te gebruiken. Wij gebruiken al jaren Risso Chef. Deze is 100% plantaardig, allergenen vrij en bevat minder dan 0,5% transvetzuren. Risso Chef bestaat uit zonnebloemolie, palmolie en koolzaadolie. Door deze samenstelling krijg je een perfect bak resultaat. Ook laten wij de frituurpan opwarmen in fasen, waarbij hij uiteindelijk 180 graden zal zijn. Door zo te bakken neemt de oliebol weinig vet op en zal hij minder vettig zijn.

Wij zorgen er voor dat wanneer we oliebollen gaan maken, we ook alleen met de oliebollen bezig zijn en nergens anders mee.

Onze oliebollen zijn rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en kleine stukjes appel. De krenten en rozijnen laten we eerst een uur weken in lauwwarm water, de appels schillen we en hier maken we kleine blokjes van. Dit noemen we de vruchten.

De oliebollenmix mengen we met water, vruchten en gist. Het mengen van het deeg is erg belangrijk, dit doen we gefaseerd. Hierdoor zorg je ervoor dat de vruchten mooi in het midden van de bol komen te zitten. Wanneer de vruchten aan de buitenzijde zitten kunnen deze aanbranden en kan er makkelijk vet in de bol komen.

Het deeg laten we vervolgens 35 minuten rijsen bij 32 graden.

Hierna nog even licht doorslaan en vervolgens het deeg in de doseermachine doen welke telkens, 2 bij 2, oliebollen in de frituur laat vallen.

Na ongeveer 7 a 8 minuten bakken zijn de oliebollen klaar.

 

Wissen