Kerststollen 500 gram

Al meer dan 40 jaar maakt Peter Balvert de stollen volgens ouderwets recept. Met of zonder amandelspijs te bestellen.

 6,95

Kerststollen van 500 gram op de ouderwetse manier gemaakt met roomboter en amandelspijs.

Een goede Weihnachtsstol bevat krenten en rozijnen die goed zijn schoongemaakt en vervolgens minimaal een nacht in de rum zijn geweekt. Wij voegen aan het deeg nog wat gekonfijte vruchten toe, dit geeft een mooie kleur aan de stol. Noten gebruiken we niet, omdat we merken dat veel klanten dit niet meer willen.

Belangrijk is dat de vruchten niet aan de buitenkant van de stol komen te liggen, want dit geeft een verbrande smaak. Dit geldt ook voor het amandelspijs.

Bij het opmaken van de stol letten wij met name op de lipvorming zoals je kunt zien in de afbeelding. Voor de kerstdagen worden er iedere dag verse stollen in de winkel gemaakt en het is erg leuk om eens een keer te komen kijken hoe wij dat doen.

Onze kerststol is zo lekker dat wanneer je 1 sneetje eet, je het niet kan laten een tweede sneetje aan te snijden en op te eten.

Een kleine stol is ideaal om als kerstpresentje te geven aan je collega’s of je werknemers. Een kerststol van 500 gram kunnen wij ook goed verwerken in een speciaal voor jou geselecteerd kerstpakketje.

Uitverkocht